Ja, nu var det ett tag sedan någon uppdaterade här. På efterfrågan lägger jag nu upp mitt muffisrecept. Shake and Bake!
Choklad, banan & hasselnötsmuffins
125g smör (rumsvarmt)
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
2 ägg
0,5 dl matlagningsyoghurt (alternativt turkisk yoghurt)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 stora bananer (mosade)
150 g choklad (grovhackad)
80 g hasselnätter (även dessa grovhackade)
Topping
Philadelphiaost
florsocker
kanel
Blanda efter behag.
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Hacka choklad och nötter och blanda i mljölblandningen.
2. Vispa smör, socker & sirap pösigt i en separat bunke. Tillsätt ägg och yoghurt.
3. Blanda sedan i mjölblandningen och de mosade bananerna.
4. Grädda i ugn (200*) i 15-20 minuter.
5. Låt muffinsen svalna och kleta på toppingen.
done and done!! enjoy!
Sunday, March 2, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment